Ny app gir flere alternativer om du ikke kan betale

Ta tak i regningene med mobilen

Daglig leder Sonni Christine Jakobsen

Vipps og nettbank-apper lar deg betale regninger på mobilen. Men hva om du ikke har penger nok til å betale? I mars 2020 lanserte Bill Kill en app som gjør det enkelt å søke om betalingsutsettelse, be om en avdragsavtale eller protestere på regningen om du synes den er urimelig.

Av Morten Nordström Ingebrethsen

Daglig leder i Bill Kill, Sonni Christine Jakobsen, forteller at appen i likhet med Vipps og andre nettbankapper lar deg betale regninger rett fra telefonen. Hun mener at det som gjør Bill Kill-appen unik er at den i tillegg bidrar til at du enkelt kan unngå unødvendige purregebyrer, forsinkelsesrenter og inkassosaker.

–De fleste lar regningene ligge om de ikke kan betale, det har jeg selv gjort. Hva burde jeg gjøre?

–Jeg anbefaler at du sender en forespørsel til fakturautsteder der du enten ber om en betalingsutsettelse, eller spør om en avdragsavtale for å unngå at den sendes automatisk til et inkassoselskap på bakgrunn av manglende betaling. Dersom du er uenig i hele eller deler av fakturabeløpet, bør du sende en innsigelse, altså si at du er uenig i grunnlaget for kravet og hvorfor du mener det. Da er fakturautsteder pliktet til å sette fakturaprosessen på pause frem til innsigelsen er løst, sier Sonni Christine Jakobsen.

–Det høres ut som advokatmat. De færreste av oss er advokater.

–Det er derfor vi har heldigitalisert disse handlingene slik at det blir enkelt for alle brukere, helt uavhengig av bakgrunn, utdanning eller erfaring å gjøre noe med saken. Mange kjenner ikke engang til at de har disse alternativene, dersom de sliter med å få endene til å møtes.

–Men vil de ikke bare avvise deg?

–De aller fleste fakturautstedere er positive til at deres kunder tar kontakt om en betalingsutsettelse, i stedet for at kundene lar en faktura bli liggende. Du kan spare deg for mange purregebyrer, forsinkelsesrenter eller inkassosaker dersom du aktivt gjør noe når du opplever økonomiske utfordringer, sier Sonni Christine.

–Hva må du gjøre i praksis når du får en regning?

–I Bill Kill kan du logge deg inn med BankID, og da får du opp alle dine eFakturaer på lik linje som i nettbanken din. Du får også en oversikt over alle dine forbrukskreditter, hentet fra Statens gjeldsregister. Så bestemmer du selv hva du vil gjøre: Betale regningen, protestere, be om utsettelse eller nedbetaling, eller til og med nedbetale kredittgjelden uten faktura dersom du har lyst til å bli kvitt gjelden fortere.

–Hva om du glemmer en faktura?

Vi har lagt inn et ekstra pushvarsel i appen som varsler brukerne tre dager før forfallsdato, slik at de ikke glemmer å godkjenne regningen innen rett tid, sier Sonni Christine.


Gode råd når du ikke kan betale

Dette er Sonni Christines råd dersom du mangler penger til å gjøre opp alle fakturaene:

 

Be om en betalingsutsettelse

Har du mottatt en faktura som har forfallsdato før du mottar lønn eller andre inntekter? Dersom du vet at du ikke får betalt fakturaen innen forfallsdato, send en forespørsel til fakturautsteder om å utsette den f.eks. en uke.

Be om en avdragsavtale

Har du mottatt en faktura med et stort beløp hvor du ikke klarer å betjene alt på engang? Da har du en mulighet til å be om en avdragsavtale hos fakturautsteder. Sammen kan dere komme frem til hvor mange avdrag det skal være.

Send en innsigelse

Det hender at du mottar en faktura som du ikke er enig i, eller mener at deler av tjenesten/produktet som kreves betalt for ikke er levert som avtalt. Du har en rett til å fremme en innsigelse dersom du ikke erkjenner det som blir fakturert til deg. Du har en plikt til å melde ifra så fort det lar seg gjøre. Derfor: gjør det med en gang når du mottar fakturaen, slik at innsigelsen kan løses så fort som mulig. Husk at innsigelsen må være reell.