Bilen koster deg mange penger - selv om du ikke bruker den mye

Så mye koster bilen deg

Av Arman Vestad

Bilen, som vi har gjort oss så avhengige av, er til stor nytte for mange for å få tidskabalen til å gå opp. Det kjøres og hentes her og der, vi trenger den når vi handler og skal på ferie eller besøke venner og familie. Noen kjører til og med til postkassa for å hente morgenavisen. Det har blitt en selvfølge å eie en bil, som det er en selvfølge at vi har vann i springen eller strøm i huset. Men er vi klar over hvor mye bilen og kjøringen koster oss i løpet av et år?

I og med at kostnadene for bilhold gjerne kommer porsjonsvis, og noen ganger i større bolker, er det lett å ikke ha helt oversikten over hvor mye penger som faktisk går med.

Har du allerede en stram økonomi, kan det det være lurt å ta en titt på dette regnestykket og ta noen vurderinger på eget bilhold. Det kan hende det vil lønne seg.

Mer enn å fylle tanken

Det vi merker aller mest er innhugget i lommeboka hver gang vi fyller bensin eller diesel på bilen. Avhengig hvor mye vi kjører og hvor mye bilen bruker på mila, fyller de fleste bileiere opp tanken opptil 4 ganger i måneden. Men det er bare den ene kostnaden vi blir påminnet om jevnlig. I tillegg gjennom et helt år har vi:

  • Forsikring– kostnaden varierer i forhold til hvor alderen på eier av bilen og bilbonuspoeng – og forsikringsselskap.
  • Årsavgift– fast avgift til staten som alle bileiere må betale for å kunne kjøre lovlig.
  • Olje – forbruket kommer an på bilen.
  • Dekk – skiftes omtrent hvert 5. år og er en stor kostnad for mange.
  • Service  – jevnlig service kan hindre at feil får utvikle seg til store reparasjoner. Jo lengre bilen har gått, desto flere reparasjoner må en påregne. Merkeverkstedene er ofte dyrere, selv om kvaliteten på arbeidet er lik.
  • Vedlikehold– inn- og utvendig vask, polering og diverse som kjøpes til bilen.
  • Bompenger– noen må passere en veibom eller to hver dag, andre mer sjelden.
  • EU-kontroll– også kalt periodisk kjøretøykontroll. EU-kontrollen er en miljø- og sikkerhetskontroll som er pålagt alle bileiere. Fra det året bilen fyller 4 år skal den inn til kontroll annethvert år. Bilen må tilfredsstille de offentlige kravene. Må feil utbedres, skal bilen til etterkontroll for å oppfylle kravene. Jo eldre bilen er jo større sannsynlighet er det for at noe må repareres etter utbedres.

Oppå der igjen tilkommer renter og avskrivning. Til sammen kan dette komme opp i over 100 000 kroner i året for en bil som koster 500 – 800 000 kroner ny, eller 50-60 000 kroner for en eldre bil eller rimeligere nybil som koster rundt 200 000 kroner.

Den årlige utgiften vil selvsagt variere noe fra bileier til bileier, alt etter kjørelengde, forsikringsforhold, bensinforbruk, bompenger og så videre, men bilhold utgjør uten tvil en stor del av det store regnskapet.

Verditap ved salg

Har du tenkt å selge bilen din, må du regne med å tape en del penger og særlig hvis bilen er ganske ny. Tapet er størst det første året, både for ny bil og brukt. Kostnadene på å eie en bil økte i 2016 og verditapet på nyere biler er det største.

Så er spørsmålet; – vil det lønne seg for deg å selge bilen eller ikke, for å eventuelt bedre økonomien? Eller er det noe annet du kan gjøre for å få ned de årlige kostnadene på bilholdet ditt?

La bilen stå

Ta en revurdering på om du faktisk trenger å ta bilen alle de gangene du normalt ville gjøre det. Kan du la det stå og bruke beina, eller sykkelen isteden? Du kan spare penger på både bensin og vedlikehold.

Bytte bil

Undersøk om det vil lønne seg for deg å faktisk selge bilen til tross for verditap, og kjøpe en rimeligere bil. Men ikke så gammel at du sitter igjen med en masse verkstedregninger!

Bytte forsikringsselskap

Noen forsikringsselskap er rimeligere enn andre – sjekk om du får en like bra men billigere forsikring et annet sted.

Slå til ved kampanjer

Vet du at du trenger å skifte dekk til neste sesong, vær tidlig ute og følg med på hvilke kampanjepriser forhandlerne legger ut. Her kan du spare noen tusenlapper.

Ikke-merkeverksted kontra merkeverksted

Merkeverkstedene skilter med at de kan din bil best. Men de er også best på de høyeste prisene. Det finnes andre fullgode verksteder som kan ta service og reparere bilen din like godt og garantien gjelder like fullt.

Bilkollektiv

Hvis du egentlig bare trenger bil nå og da, kan det være en super løsning å dele med andre. Flere byer tilbyr bilkollektiv, hvor du betaler en andel og kontingent for å være medlem, og så per gang du bruker en av kollektivets biler. Eller man kan gå sammen privat og gjøre en deleavtale.

Dersom du likevel MÅ ha bil

Det er mange som er nødt til å ha bil, enten fordi de trenger den til jobb eller for levering av barn til barnehage, skole og aktiviteter.  Det absolutt rimeligste da – og mitt råd er – å kjøpe en nylig EU- godkjent bil, gjerne med gode sommer- og vinterdekk og velg et merke som er forbundet med driftssikkerhet. Bruker du fra 10-20 000 kroner på den, vil du i mange tilfeller ha et billig bilhold. Dette henger sammen med at du mest sannsynlig vil ha lite driftsutgifter på den, og verditapet er veldig lite fordi det meste av tapet er tatt ut fra bilen var ny og til i dag. En bil i denne prisklassen vil naturlig nok være noen år gammel, og mest sannsynlig mellom 10-20 år.