Dette bør du gjøre om du har betalingsproblemer

Når kontoen er tom og regninger forfaller

En kvinne og hennes barn foran en datamaskin. Økonomisk rådgivning, kontakt med kreditor
Av Arman Vestad, Morten Ingebrethsen og Guro S. Eriksrud

Hva gjør du når inntekten blir mindre og regningene forfaller? Det avhenger av om betalingsproblemene er midlertidige eller langvarige. Det viktige er at du tar tak i problemene før inkassovarslene kommer.

Kortvarige betalingsproblemer: Be om utsettelse eller delbetaling

Dersom du vet at det bare er noen dager eller et par uker til du kan betale – ta kontakt med kreditoren, forklar situasjonen og be om utsettelse på betalingsfristen. Dette er noe de fleste kreditorer – telefonselskaper, strømselskaper og så videre – er vant til. I tillegg logger de samtalen, som viser at du er proaktiv og forsøker å ordne opp om situasjonen skulle bli verre senere.

Du kan også be om delbetaling – å få betale for eksempel halvparten nå, og halvparten om to uker, for eksempel.

Det som er viktig er at du da overholder den nye avtalen.

Langvarige betalingsproblemer: Nedbetalingsordning?

Hvis du ser at du vil få problemer med å betale utgiftene dine over en lang periode, fordi du er langtidssykemeldt eller har mistet jobben, er det mye du bør tenke på.

Hvem har krav på penger først?

Hovedregelen er enkel: Staten først! Det betyr at bidragsgjeld, skatter og avgifter skal betales før alt annet.

Du har krav på å beholde nok til å leve av

Hvis inntekten er blitt så liten at du ikke klarer å betale alt du skylder, har du likevel krav på å beholde et minimum som familien kan leve av. Namsmannen kan kreve at du selger det du eier som ikke er helt essensielt, for eksempel bil, hytte og båt for å dekke opp gjeld. Men de kan ikke tømme hele kontoen din. Staten har definert hvor mye du har krav på å beholde hver måned, avhengig av om du er enslig, bor sammen med noen eller har ansvar for barn, for eksempel.

Hva skjer om du ikke gjør noe som helst?

Hvis du bare legger regningene i en skuff, kommer snart purringer, betalingsoppfordringer og inkassovarsel, og så innkalling til forliksråd eller tvangsinndrivelse. For hvert skritt påløper det flere kostnader. En billig telefon til 2.5oo kroner, kan fort bli dyr: Betaler du ingenting, kan regningen ha vokst til 12.500 kroner etter et år!

 

NAV Malvik

NAV plikter å gi gjeldsrådgivning

Be om profesjonell hjelp

NAV plikter å gi gjeldsrådgivning ved behov. Ta kontakt med ditt NAV-kontor og be om hjelp til å finne en løsning. De kan for eksempel hjelpe deg å sette opp en samlet nedbetalingsordning med alle du skylder penger, eller som en siste utvei hjelpe deg å søke gjeldsordning.

 

 

Kilde: gjeldsarbeid.no